Opinie o ziemniakach-Ekoziemniak oko
zdrowe ziemniaki

Opinie o ziemniakach

Na tej stronie możesz przeczytać opinie przesłane przez osoby które kupiły ziemniaki z naszego gospodarstwa. Zachęcamy wszystkich naszych klientów do dzielenia się swoimi uwagami odnośnie ziemniaków, tymi pozytywnymi, a także tymi negatywnymi. W niedalekiej przyszłości zrobimy na stronie możliwość odpowiedzi do każdej opinii zawierającej wątpliwości lub pytania.

Wpisywanie adresu e-mail nie jest konieczne, podanie go ma na celu tylko możliwość skontaktowania się z klientami którzy już kupili ziemniaki przez osoby które są tym zainteresowane. Nie będziemy wykorzystywać maili w żaden inny sposób.

Opinie: (43)

Dodaj
Marek napisał(a) efs.skora@gmx.de

21:28. 2016-12-19

Cześć, pyry to rewelacja!!! Dzisiaj tylko pyry na objad z masłem i solą. W mundurkach ugotowane. Cały garnek poszedł i nie można się nimi najeść takie dobre!!!!
Temat pasztet który dostałem, opendzlowalem pół słoika ze chlebem jak przyjechałem do domu! Ostatnio to jadłem coś takiego jeszcze jak w Polsce mieszkałem na świniobiciu we domu!!!!



Pozdrawiam i dziękuje.

Marek

Magdalena napisał(a) mkociszewska@wp.pl

10:20. 2016-11-02

Pierwszy raz zamówiłam ziemniaki przez internet. Mieszkam w okolicach Warszawy i u nas są dostępne inne odmiany, ale do tej pory kupowałam je na bazarku, targu lub w małym sklepie. Wszędzie trafiają się takie brązowe przerosty wewnątrz ziemniaka i to, ile odrzucałam przy obieraniu spowodowało, że zaczęłam szukać innego źródła. Tak trafiłam na stronę Pana Dawida i spontanicznie zamówiłam. Ziemniaki dotarły do mnie po 2 dniach. Jestem bardzo zadowolona. Są smaczne i nie znajduję brązowych przerostów ani przy obieraniu ani po ugotowaniu. Polecam...

Ekoziemniak (do Sawala) napisał(a) dawid.chudy@gmail.com

20:53. 2015-02-05

Dziękujemy :)
Żeby zapobiec przedostawaniu się chemii z sąsiednich pól stosuje się strefy buforowe lub sadzi się żywopłoty. Nie są to oczywiście 100% rozwiązania, w dzisiejszych czasach chemia jest wszech obecna :( przykładem może być chemtrails przed którym się nie zagrodzimy.
Nasze gospodarstwo znajduje się w małej miejscowości otoczonej z każdej strony lasem, na szczęśćie nie występuje tu masowe rolnictwo konwencjonalne, które nadużywa chemii, powodem są słabe gleby, szósta klasa.
Pozdrawiam serdecznie !

Sawala napisał(a)

15:43. 2015-02-05

Witam. Super stronkę ma Pan Panie Dawidzie. Jednak nurtuje mnie jedno pytanie. Jak zapobiega się przedostawaniu chemii z sąsiednich upraw?

Pozdrawiam
Krzysztof Sawala

Ekoziemniak (do Marian) napisał(a) dawid.chudy@gmail.com

17:21. 2015-01-14

Wystąpieniu zarazy ziemniaczanej staramy się zapobiegać stosując częsty płodozmian, bo ważnym jest, żeby ziemniaki nie były sadzone na tym samym polu bez co najmniej trzy letniej przerwy. Ogromne znaczenie ma również odpowiednie wyselekcjonowanie sadzonek, stosowanie poplonów oraz nawożenie organiczne prawidłowo przekompostwanym obornikiem, pamiętając o tym że ziemniaki nie lubią zbyt obfitego nawożenia. Niestety są to sposoby na zapobieganie wystąpieniu zarazy ziemniaka, a nie na jej zwalczenie. Dodatkowo w czasie wzrostu ziemniaka stosujemy naturalne wyciągi z roślin takich jak np.pokrzywa czy skrzyp polny, przygotowane wcześniej w wodzie deszczowej i nimi nawadniamy oraz wzmacniamy uprawę. Dzięki tym naturalnym zabiegom ograniczyliśmy rozwój zarazy ziemniaka, jednak nie eliminuje jej to w 100%.
Pozdrawiam

Marian napisał(a)

12:25. 2015-01-14

Jak rozwiązywany jest w gospodarstwie problem zarazy ziemniaczanej bez pestycydów?

Damian napisał(a) gacekdamian@wp.pl

12:05. 2015-01-12

Dostawa na czas a ziemniaki bardzo smaczne .Dziękuje i polecam.

Mariola Nowak napisał(a)

16:01. 2014-08-02

Ziemniaczki super... Bardzo dobre w smaku... Zamawiamy i zajadamy się nimi już od kilku lat... Po zakupie naturalnych ziemniaczków u Pana Dawida nie patrze już na \"marketowe\". Polecam i pozdrawiam.

Ekoziemniak (do Mariusz Byczkowski) napisał(a) dawid.chudy@gmail.com

14:17. 2014-07-31

Zbiór kombajnem zbożowym :) potocznie na wsi przyjęło się mówić kombajnowanie, w zależności od regionu i gwary określeń jest mnóstwo, u nas przyjęło się także określenie tego zabiegu jako młócenia zboża, wyraz młócenie pochodzi od maszyny o nazwie młocarnia za pomocą której oddzielano zboże od kłosów, a jeszcze przed wynalezieniem tej maszyny ziarno młócone było za pomocą cepów. Pozdrawiam i dziękujemy :)

Mariusz Byczkowski napisał(a)

08:42. 2014-07-31

Panie Dawidzie. Fajna stronka ale co to jest kombajnowanie? Pozdrawiam. Z wyrazami szacunku

mądry Polak napisał(a)

16:22. 2014-01-14

Najbardziej rozbawił mnie tekst z oszustwem. Nie wnikam w prawdziwość informacji o tym gospodarstwie ale nie potrzeba certyfikatów eurobuców by być ekologicznym. Unia nas wykończy, im szybciej z niej wyjdziemy tym lepiej dla polski. A dla niedowiarków sam również zbieram z rodziną stonkę z ziemniaków, to nic wielkiego 3 razy w roku przejść. Pozdrawiam

Rodzina z Naramowic napisał(a)

08:50. 2013-11-21

Pan Dawid prosił o opinie - Przyznam,że chyba nie potrafię tego smaku opisać. PYCHOTA ! Zarówno w postaci ugotowanych w mundurkach, jak i w sałatce. Smak dzieciństwa pobytów u ciotki na wsi. Pachną, smakują - rewelacja!.
Zamówiłam drogą mailową 10 kg. Pan Dawid dostarczył pyreczki osobiście, szybko i sprawnie. Na pewno będziemy stałymi klientami.
Życzymy powodzenia!
Pozdrawiamy

Ewa napisał(a)

13:06. 2013-11-16

Udało mi się otrzymać trochę ziemniaków do skosztowania i powiem,że są rewelacyjne.Nie ma co porównywać z tymi kupionymi w marketach.Teraz mogę się tylko zapisać na przyszły rok bo te ziemniaczki mają takie wzięcie,że należy swoje odczekać-ale warto!

Iwona napisał(a) iwonkaz80@interia.pl

21:55. 2013-11-13

Ok, już doczytałam na temat pozbywania się stonki. Zdecyduje się kupić ziemniaki u Pana. Mam maleńką córeczkę i zależy mi na tym aby produkty które jej podaję były zdrowe. Do tej pory kupowałam ziemniaki od kobiet z wiosek. Oczywiście zapewniają jakie to naturalne metody stosują hodując warzywa itp. Mam dość tych wszystkich naciągaczy którzy żerują na biednych i głupich matkach, którym zależy aby ich dzieci zdrowo się odżywiały. Wszyscy kłamią żeby tylko sprzedać. Nie mają żadnych zasad ani skrupułów, wiedząc że to maleństwu kupujemy. Cieszę się, że trafiłam na stronkę o Panu :)

Iwona napisał(a) iwonkaz80@interia.pl

21:42. 2013-11-13

Jak zwalcza Pan stonkę? Słyszałam od jednej Pani, że nie ma innej opcji jak pylenie chemiczne?

Gospodarstwo ekologiczne napisał(a)

19:57. 2013-10-23

Wyrobienie certyfikatu to koszt ok 1000 zł trwa to dwa lata. W gospodarstwie takim kontrola nie może znaleźć nawet opakowania po środkach chemicznych np:(worka po nawozie) pod rygorem zwrotu pobranych dopłat,a produkty pochodzące z takich gospodarstw są cały czas kontrolowane poza tym nie są takie drogie. Ja sprzedaje swoje ziemniaki po 2,5 zł/kg. Certyfikaty te powstały właśnie z myślą o małych gospodarstwach, gdyż tylko w takim można wszystkie prace ogarnąć. Dopłaty za to że masz takie gospodarstwo są trzy razy większe niż normalnie. A co do małych i dużych gospodarstw to kto chciał to z małego zrobił się duży bo naprawdę było wiele dofinansowań. Ja nie chciałem bo gospodarowanie w sposób naturalny to tylko moje hobby - pełne wyzwań bo to jest sztuka działać bez chemii. Uzyskane plony tj ziemniaki, jaja, warzywa itp sprzedaje tylko stałym klientom. Pozdrawiam i życzę sukcesów.

Ekoziemniak (do Gospodarstwo ekologiczne) napisał(a) dawid.chudy@gmail.com

17:59. 2013-10-22

Informacje na stronie wyraźnie informują, że prowadzimy gospodarstwo tradycyjne z naturalną uprawą tzw. ekologiczną. Termin ekologia jest szeroko pojmowany, przez co można go swobodnie używać nie przynależąc do żadnych jednostek certyfikujących, które kasują za wystawianie certyfikatu na który stać tylko duże gospodarstwa, których celem jest generowanie zysków. Proszę nauczyć się czytać ze zrozumieniem !! Nasza uprawa ziemniaków ma powierzchnię pół hektara, gospodarstwo jest wielkośći 5 ha. Nie jest ekonomicznym rozwiązaniem dla nas stosowanie środków chemicznych i konkurowanie z wielohektarowymi gospodarstwami, ponieważ i tak nie mamy szans. Takie małe gospodarswa nie są ekonomiczne dla gospodarki, przez co są masowo likwidowane. Prowadzenie przez nas tradycyjnego gospodarstwa i strony internetowej nie ma na celu generowania zysków, tylko jest naszą formą walki z globalną chemizacją żywności oraz przekazania ludziom chcącym się zdrowo odżywiać, że istnieją takie gospodarstwa, gdzie uprawa odbywa się jeszcze w sposób naturalny i warto szukać takich miejsc. Na produkty z certyfikatem nie wszystkich stać, zostały po prostu stworzone bo tego potrzebował rynek, dobrze zareklamowana moda na produkty z certyfikatem, idealne rozwiązanie dla wygodnych których nie interesuje jak produkt został wyprodukowany, tylko liczy się znaczek. Kolejny wymysł rządzących na niepotrzebne podatki, miejsca pracy, a przede wszystkim na niepotrzebne koszta!! Jeżeli chodzi o certyfikat ekologiczny...opłacalność posiadania takich papierków jest kosztowne, przez co nieopłacalne dla małych gospodarstw. Nie zapominajmy kto wystawia te certyfikaty, UE, sterowana przez ponadrządowe korporacje, która miała stworzyć lepsze warunki dla rolnictwa, a tak naprawdę zabiła małe rodzinne gospodarstwa, gdzie uprawa odbywała się w naturalny sposób w zgodzie z naturą. A zbieranie stonki z tak małej uprawy ziemniaków to nie żaden problem, liczą się tylko chęci :)

Gospodarstwo ekologiczne napisał(a)

21:55. 2013-10-21

Ale stronkę internetową masz ładną - pofatyguj się i zrób sobie jeszcze człowieku ten certyfikat ekologiczny. Zaczyna się od tego że przez pierwsze twa lata trwa okres przejściowy gdzie nie stosuje się żadnej chemii na polach ani w gospodarstwie.
Certyfikat Gospodarstwa Ekologicznego nie pozwala na stosowanie żadnych środków chemicznych i na pewno nie jest niewiarygodny

Gospodarstwo ekologiczne napisał(a)

21:48. 2013-10-21

Problem polega na tym, Ze mydlić oczy, że ty stonkę ręcznie zbierasz to możesz sobie dzieciom a nie poważnym ludziom. Poza tym nie stosujesz nawozów sztucznych pod ziemniaki to wcale nie oznacza, że nie stosujesz ich np.: pod owies czy też żyto na tych samych polach a to już niestety NIE JEST ekologia

Gospodarstwo ekologiczne napisał(a)

21:43. 2013-10-21

Podstawą GOSPODARSTWA EKOLOGICZNEGO jest posiadanie certyfikatu EKOLOGICZNEGO wystawionego przez odpowiednią jednostkę certyfikującą gospodarstwa - które to uprawnia do sprzedawanie produktów pod nazwą EKOLOGICZNE. Nie posiadając takiego certyfikatu NIE MOZECIE sprzedawać produktów nazywając je ekologicznymi gdyż jest to zwykłe OSZUSTWO. Wiem bo posiadam takie gospodarstwo muszę spełniać różne wymogi i mam częste kontrole. Tak więc zapraszam do siebie po na prawdę ekologiczne ziemniaki z certyfikatem ekologicznym woj. mazowiieckie tel. 509-672-029

Piotr napisał(a)

23:32. 2013-08-04

Te ziemniaki mi osobiście i mojej rodzinie bardzo smakują. Jest bardzo duża różnica w smaku między ziemniakami Pana Dawida a tymi chemicznymi. Gotujemy je na parze w skórce przez co zachowują cały swój aromat i smak. W tej postaci nie potrzebuję ich solić. Mogę śmiało je polecić.

Paula napisał(a) paulinkalis@hotmail.com

12:27. 2013-05-10

Rewelacyjna jakość sprzedawanych produktów, niepowtarzalny smak i zapach! Ciężko znaleść wiarygodnych sprzedawców ekologicznych, którzy faktycznie przestrzegają naturalnych zasad upraw, bez jakiejkolwiek chemii, dlatego tym bardziej produkty oferowane przez pana Dawida Chudego są godne polecenia! Bez obaw mogę je sporzywać w ciąży a i też będę dawać dzieciom :) Ceny jak na produkty ekologiczne jak najbardziej ok. Trzymać tak dalej!

Ekoziemniak ( do Piotr ) napisał(a) dawid.chudy@gmail.com

10:13. 2013-03-08

Wszystkie informacje na temat uprawy i pielęgnacji zostały zamieszczone w zakładce Naturalna uprawa. Oczywiście ma Pan tu rację, żeby mieć ekologiczne trzeba samemu uprawiać, jednak nie wszyscy mają taką możliwość !! Dlatego warto jest szukać małych gospodarstw na których ze względu na ich małą powierzchnię większość zabiegów pielęgnacyjnych odbywa się za pomocą własnych rąk, a nie środków chemicznych.
pozdrawiamy

Piotr napisał(a)

20:56. 2013-03-07

Zapomniałem dodać ,jak zwalczacie stonke ziemniaczaną ????????

Piotr napisał(a)

20:51. 2013-03-07

Ja może bym i kupił ale po zrobieniu znalizy składu chemicznego
tych ziemniaków . A najbardziej ekologicznie są kiady samemu się wyprodukuje .

Ekoziemniak ( do bojesie ) napisał(a) dawid.chudy@gmail.com

18:12. 2013-01-17

Nie posiadamy certyfikatu ekologicznego, ponieważ dopuszcza on stosowanie środków chemicznych przez co traci dla nas swoją wiarygodność. Na naszym gospodarstwie uprawa prowadzona jest w sposób tradycyjny i naturalny.
pozdrawiamy !

bojesie napisał(a)

15:59. 2013-01-17

Czy posiadacie panstwo certyfikat ekologiczny ?

Maja napisał(a)

18:40. 2013-01-07

Oferowane warzywa są bardzo dobrej jakości. Mają niepowtarzalny smak. Śmiało i bez wahania mogę polecić zakup jakichkolwiek produktów od Pana Dawida. Naprawdę warto !

pio napisał(a)

15:08. 2012-11-21

świetna stronka! wzorcowy przykład dla innych gospodarstw rodzinych :)

Arleta napisał(a) aandrzejewska@polnoc.pl

09:30. 2012-10-07

Na jedzeniu nie można oszczędzać, bo odbije się to później na zdrowiu i więcej się wyda na lekarzy i lekarstwa, też nafaszerowane chemią, co na jedno pomaga na drugie szkodzi.
Dlatego trzeba cenić takich ludzi jak Pan Dawid, który z poświeceniem oddaje swoje wszystkie siły i sporo inwestuje w to, żeby jego produkty były naturalne.
Od 4 lat Pan Dawid dostarcza mi jajka, ziemniaki i inne warzywa. Nie ma porównania smakowego z ziemniakami, kupionymi w markecie i na straganach.
Zarówno jajka jak i ziemniaki są przepyszne. Moja rodzina, jak przypadkiem zabraknie ziemniaków od Pana Dawida rezygnuje z ziemniaków w ogóle.
Oczywiście, kto ich nie spróbował nie ma porównania. Ale wystarczy raz ugotować takie ziemniaki, już nie chce się żadnych innych. Poza walorami smakowymi , można tez powiedzieć, że gotują się równomiernie, nie rozpadają się.
Mam pełne zaufanie i wiem, że te produkty są naturalne, tak jak jest w reklamie.
Sama widziałam, jak wygląda produkcja i mogę zapewnić, że nie ma tam żadnej chemii.
Polecam, szczególnie dla dzieci.
Ja już innych nie kupuję.

Karola napisał(a) karolina-cwiklinska@wp.pl

15:39. 2012-08-27

Od tego sezonu korzystamy z możliwości zamawiania u Pana Dawida ziemniaków i innych warzyw oraz jajek. Jesteśmy bardzo zadowoleni z jakości tych produktów i polecamy je innym.

Piciu napisał(a) piotrnovvak@o2.pl

18:19. 2012-07-08

\"Pyrki\" bardzo smaczne i zdrowe. Jem już prawie 3 lata. Polecam i pozdrawiam.

Lusia napisał(a) lusia123@tlen.pl

17:46. 2012-07-03

Przepyszne , zdrowe ziemniaki tym razem już młode . Należą się same SUPERLATYWY !!!
To jest to ZDROWE , NATURALNE POŻYWIENIE . Polecamy , kupujcie Państwo , nie pożałujecie a zyskacie dużo zdrowia .

Gertruda napisał(a) wenus65@interia.pl

21:39. 2012-06-03

Śmiechu warte , jak można pisać takie bzdury , ze ziemniaki po 20 groszy za kilogram , to wypowiedz Pani Kasi . 2 złote za kilogram , to nie jest drogo a to dlatego , ze ziemniaki są przepyszne ,bardzo zdrowe , a na Allegro za 2 zlote , to wiadomo , ze nie można wierzyć , skąd Pani ma gwarancje , ze są ekologiczne ? ! pewno pełne azotu !!!
Może by Pani odpowiadały tradycyjne ziemniaki PGR-owskie nasycone azotem .? ! Ziemniaki Pana Dawida Chudego są najlepsze !! dowód na to , ze nawet Telewizja TVN w programie \'\'WIEM CO JEM \'\' , bardzo zachwalała to ekologiczne gospodarstwo .
A tak , na marginesie , może Pani Kasia ...to konkurencja ????

Ekoziemniak ( do Kasi J ) napisał(a) dawid.chudy@gmail.com

19:53. 2012-05-06

20 gr za kilogram powiada Pani, hmmm, koszt produkcji ziemniaków jakie są produkowane metodami naturalnymi na jednym hektarze powierzchni to jakieś 10-12 tyś złotych.W takiej uprawie, ziemniaków nadających się na sprzedaż jest jakieś 5-6 ton z hektara.Piszę tu o naturalnej uprawie bez używania żadnych środków wspomagających uprawę a co za tym idzie zmniejszających udział pracy ludzkiej(pomijam kwestie zdrowotne).

Gdybyśmy sprzedawali ziemniaki po 20gr za kg musielibyśmy pracować za darmo a także dołożyć kilka tysiaków do całej sprawy.Jeżeli Pani chce proszę podać maila, z chęcią wyślemy jakie są prawdziwe koszty produkcji przy naturalnej uprawie i opiszemy jak bardzo czaso i pracochłonne jest to zajęcie.

A jeżeli chodzi o osoby sprzedające swoje płody rolne po cenach o jakich Pani wspomniała to pozostawiamy to bez komentarza, także jeżeli chodzi o to czy jedzenie które sprzedają jest zdrowe, nie nasza sprawa.

pozdrawiamy!

Kasia J napisał(a)

17:35. 2012-05-06

Wszystko w porządku, tylko na allegro za 2zł można zamówić nawet 10kg ziemniaków też smacznych i zdrowych.
Nie rozumiem skąd ta cena.

Lusia napisał(a) lusia123@tlen.pl

20:22. 2012-02-25

Przepyszne ziemniaki, smaczne . Ugotowałam tez zupę jarzynową . Ziemniaki nie rozpadły się ,są bardzo , bardzo smaczne. Nawet na drugi dzień nie są twarde w zupie, tak jak te z rożnych sklepów . Jeśli gotuje się na drugie danie , czy do sałatki to są też wspaniałe . Będziemy zamawiać u Pana wszystko co będzie Pan miał , warzywa , owoce , jajka , buraki ogórki itd.
Dziękujemy serdecznie i gratulujemy . Namawiamy wszystkich by kupowali w tym gospodarstwie !!!Nikt nie pożałuje a będzie chciał kupować naprawdę ZDROWĄ ŻYWNOŚĆ . W TVN - STYLE , tez chwalili Pana GOSPODARSTWO .

Gertruda napisał(a) wenus65@interia.pl

21:26. 2012-02-23

Bardzo Panu dziękujemy za tak WSPANIAŁE , DOBRE, PRZEPYSZNE ZIEMNIAKI . Bardzo dawno nie jedliśmy takich ziemniaków. Co ja mowie , wcale nie jedliśmy tak pysznych ziemniaków , jakie u Pana kupiliśmy. Oby wszyscy brali z Pana przykład pod kaŻdym względem od razu żyłoby się w Polsce lepiej .
Szczerze namawiamy PAŃSTWA NA KUPNO TYCH ZIEMNIAKÓW . DOBRE W ZUPIE , NA DRUGIE DANIE RÓWNIEŻ i smaczne i zdrowe !!Można tez jeść jak to się mówi po poznańsku 'pyry z gzikiem'. KUPUJCIE PAŃSTWO TE ZIEMNIAKI Z TEGO GOSPODARSTWA. !!!.

Mazi napisał(a) mazi07@o2.pl

16:55. 2012-01-29

Dzisiaj kiedy to stawia się na masową produkcję żywności co idzie w parze z pogorszeniem jej jakości a przede wszystkim nie zawsze pozytywnym wpływem na zdrowie człowieka te ziemniaki stanowią pewne panaceum na te bolączki. Uwierzcie mi, widziałem pole na którym są uprawiane i z całą pewnością mogę powiedzieć, że jest to uprawa proekologiczna bez chemii i innych zbędnych świństw. Co do walorów smakowych to naprawdę pierwsza klasa, nie rozpadają się podczas gotowania, nadają się do sałatek jako dodatek do obiadu naprawdę gorąco POLECAM. Jeśli zależy ci na zdrowym odżywieniu w połączeniu ze smakiem to jest to czego szukasz. Ja już to znalazłem.

inez napisał(a)

11:40. 2012-01-23

WARTO! naprawdę smaczne! można z czystym sumieniem podawać małym dzieciom! powodzenia w dalszych działaniach :)

Agnieszka napisał(a)

20:12. 2012-01-12

Ziemniaki pierwsza klasa! Wiem, co jem i polecam
wszystkim znajomym. Pachną przed i po ugotowaniu,
smaczne, nie rozgotowują się, co ważne gotują się równomiernie, nie mają czarnych \"dziur\" w środku,
długo utrzymują świeżość.
Polecam!!!

Marcia napisał(a)

16:00. 2012-01-03

Stanowczo polecam! Wreszcie jedzenie, które bez wyrzutów mogę podać dzieciom. Maluchy wcinają kopanieckie pyry aż im się uszy trzęsą. Dziękuję serdecznie za dostawę! PS.Panie Dawidzie może ma Pan w sprzedaży więcej warzyw? Z chęcią zamówiłabym takie eko- jedzonko. Pozdrawiam!

kubaj napisał(a) kubaj6@o2.pl

12:05. 2011-12-09

POLECAM!!! Super, że w czasie monsantowskiego monopolu i medialnego ogłupienia są ludzie, którzy się wyłamują, idą pod prąd i serwują naturalne, zdrowe pożywienie, bez tej całej tablicy mendelejewa. Tak powinno wyglądać prawdziwe rolnictwo, to powinien być standard. Cena jak za \"czyste żarcie\" jak najbardziej przystępna. Szacun Koleżko;) powodzenia


Warning: include(../formularz_opinie.php) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory in /ekoziemniak/opinie_o_ziemniakach/index.php on line 59

Warning: include(../formularz_opinie.php) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory in /ekoziemniak/opinie_o_ziemniakach/index.php on line 59

Warning: include(../formularz_opinie.php) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory in /ekoziemniak/opinie_o_ziemniakach/index.php on line 59

Warning: include() [function.include]: Failed opening '../formularz_opinie.php' for inclusion (include_path='.:/:/usr/local/php5/lib/pear') in /ekoziemniak/opinie_o_ziemniakach/index.php on line 59